Hierdie koekies verdwyn nogal taamlik gou uit die koekblik. As jy nie 250 g dadels byderhand het nie,gebruik dieselfde hoeveelheid korente of rosyne.

Lewer 18 vierkante

BESTANDDELE
  • 175 g (310 ml) bruismeel
  • 175 g (375 ml) semolina
  • 175 g (190 ml) sagte margarien
  • 75 g (95 ml) geelsuiker
VULSEL
  • 250 g (415 ml) dadels fyn gekap
  • 75 g (95 ml) karamelbruinsuiker
  • sap van 1 suurlemoen
  • 5 ml gemengde speserye

Stel oond op 190°C. Smeer ‘n rolkoekpan van 17,5 cm x 27,5cm liggies.

Weeg die bruismeel en semolina in  ‘n mengbak en vryf margarien in tot die mengsel soos fyn broodkrummels lyk. Voeg suiker by. Skep helfte van die mengsel op die boom van die pan en druk stewig vas sodat die hele boom egalig bedek is.

VULSEL: Meng al die bestanddele saam. Smeer oor deegbasis in pan. Skep res van deegmengsel bo-oor, maak gelyk en druk liggies vas met agterkant van lepel. Bak sowat 30 minute tot goudbruin. Sny in 18 vierkante en laat in pan afkoel voordat jy dit met ‘n slaplemmes uitlig.

BRON: Koek en koekies in ‘n kits – Mary Benni